+316 81 462 704 support@mariembellil.nl
Selecteer een pagina
MB Virtueel Assistent

Structuur en overzicht creëren was vroeger een soort overlevingsmechanisme. Als kind al, te midden van chaos en onrust, zat ik lijstjes en overzichten te maken om meer houvast te voelen. Terugkijkend vind ik het een wonder dat ik mezelf al op jonge leeftijd de vragen kon stellen: ‘Wat zijn de hoofd- en wat zijn de bijzaken? Waar moet ik mij op focussen en wat laat ik los?’ Door steeds mijn focus bij te stellen was ik in staat om verder te komen.

Jaren later werd de drang naar controle uiteraard ook een valkuil, toen werd het tijd om ook te leren loslaten en vertrouwen te krijgen in het natuurlijk laten ontvouwen van het leven. Och wat een verlichting was het om vanuit innerlijk weten te kunnen bepalen wat ‘moet’.

Al die tijd zag ik ook dat het structureren en focus creëren een talent is waarmee ik naast mezelf ook anderen van dienst kon zijn. Vrijwel al mijn werkervaring is in een ondersteunende en opbouwende functie geweest. Als projectmanager of management assistent kon ik mijn ei meer dan kwijt. Maar ook privé is dat altijd mijn manier geweest om anderen te helpen. Samen kijken naar waar wil je naartoe, wat is daarvoor nodig en hoe ga je dat aanpakken? Hoofdzaken van bijzaken scheiden. Structuur. Focus. Wat heeft nu als eerste actie nodig?

Nu ben ik zelf ondernemer en mag ik juist op dát gebied andere ondernemers helpen om meer rust en ruimte te creëren. Ruimte om vooruit te kunnen kijken en verdere groei toe kunnen laten. Ik geniet daarvan; de rode draad in mijn leven is een nieuwe weg ingeslagen – en ik vind het prachtig!