+316 81 462 704 support@mariembellil.nl
Selecteer een pagina
Online Virtueel Business Manager

‘What do you wanna do?’ Vraagt Robin Williams aan Matt Damon in film Good Will Hunting. Een van mijn meest favoriete movie scènes aller tijden. Matt speelt een wonderkind die z’n talenten aan het vergooien is door te blijven hangen in een omgeving die hij allang ontgroeid is. Hij maakt zichzelf wijs dat dat een bewuste keuze is. Tegelijkertijd wijst hij naar iedereen in zijn omgeving en is hij diep ongelukkig.

Het is dé vraag die leidt naar het nemen van zijn eigen verantwoordelijkheid, naar het zetten van de eerste stap in de richting van het leven wat hij diep in zijn hart leiden wil.

Het is een vraag die ik ook mezelf heb leren stellen wanneer ik merk dat ik om mezelf heen zit te dralen. Wanneer ik me niet lekker voel en daar alles en iedereen de schuld van geef behalve mezelf. ‘What do I wanna do?’ En welke eerste (kleine) stap kan ik zetten in die richting, om bevrijd te worden van dit gevoel van vastzitten.

En het is tevens de vraag die ik mijn klanten stel. Wanneer ik merk dat de gesprekken te vaak gaan over hoe vervelend het is wat ze ‘moeten’ doen, over zaken die niet lekker lopen of over mensen die niet doen wat ze zouden moeten doen.

‘What do you wanna do?’

Het antwoord op die vraag wijst je de richting.

De eerste stap in die richting geeft jou de macht weer in handen.